feb-logo

FEB Febmix DH

Pulbriline mördi plastifikaator ja õhupooride moodustaja

Toote kirjeldus  

febmix_dhFEBMIX DH on pulbriline mördi plastifikaator kasutamiseks lubja alternatiivina või lisandina lubjale. Vastab BS 4887.

Kasutusalad
Kasutamiseks segulisandina mörtidele nende töödeldavuse parandamiseks; viib mörti korrapärase struktuurina kuni 20% õhumullikesi optimeerides segu koostist nii müüritise ladumisel kui krohvimisel.
FEBMIX DH tõstab mördi vastupidavust külmarünnakutele nii märjalt kui ka kuivanult; samuti tõstab nii tsemendi, liiva kui ka tsemendi, lubja, liiva mörtide pikaajalist vastupidavust ning annab mördile hea töödeldavuse (viide BS 5628 UK).

Omadused ja eelised

  • Ökonoomne:
    – vähenenud tööjõukulud,
    – vähenenud raiskamine,
    – täpsem segu koostis.
  • Aitab vähendada pinna kattumist kristallidega.
  • Alandab vesitsementtegurit ja segu kihinemist.
  • Parandab siduvust.
  • Vähendab kokkutõmbumist kuivamisel.

Tehnilised andmed/tüüpilised omadused
FEBMIX DH toob kontrollitud viisil tsement-mörtidesse mikroskoopilisi õhumulle, nagu on spetsifitseeritud BS 4887 (UK).
Segud, millesse on sisestatud õhku, annavad parema tööomaduse, kusjuures väheneb segatava vee hulk. FEBMIX DH parandab vastupidavust ka külmale nii värskelt paigaldatud kui ka kuivanud ja kivistunud mörtides, kuna  mikroskoopilised õhumullid annavad paisumisruumi külmuvale veele.

Paigaldus
FEBMIX DH võib lisada pärast liiva lisamist otse segutrumlisse või eelnevalt segada veega. FEBMIX DH eelnevalt kaalutud kotikeste kasutamine paigaldamisel otse segusse, optimeerib doseerimise kontrolli ning minimeerib raiskamist.

Segamine
FEBMIX DH toime on täielikult füüsikaline ja seetõttu nõuab tõhusat segamist. Kui segamine toimub käsitsi, tuleb maksimaalse plastifitseerimisefekti saamiseks segu hästi “ümber pöörata”.
Mördi valik tuleks teha kooskõlas BS 5628- Code of Practise for Masonry Part 3 ja BRE Digest 362 (UK).

Doseerimine
FEBMIX DH lisatakse 30-60 g 100 kg tsemendi kohta. Kasutada alati liiva, mis on antud paigalduseks soovitatud. Tuleks teha seguproove optimaalse doseerimise kindlaks määramiseks.
Üledoseerimise efekt- kuivõrd on ebasoovitav ületada siin esitatud doosi, siis FEBMIX DH isekontrolliv tegevus piirab sisestatava õhu kogust, seega minimeerides üledoseerimise kahjustavat toimet.

Ladustamine
Ladustada jahedates kuivades tingimustes.

Säilivus
Minimaalselt kaks aastat, kui säilitatakse vastavalt Tootja instruktsioonidele.

Tähelepanu
FEBMIX DH annab märjas mördis kaitse külma eest kuni temperatuurini –2°C. Kasutusele tuleb võtta normaalsed talvistes tingimustes töötamise ettevaatusabinõud.
Temperatuuridele alla –2°C kasutage FEB WINTAMIX’i.

Rohkem infot toote märklehel Febmix_DH.pdf

Share